A tömegárammérő a gázok tömegáramát méri, ezért a mérést nem befolyásolja a közeg hőmérsékletének illetve nyomásának változása.

A bypass-kapilláris kialakítású műszer beépítése pozíció független. A mérőcsőben két hőmérséklet érzékelő van egymás után beépítve. Az átfolyó gáz útjába egy konstans hőmennyiséget vezetnek. A gázmolekulák felveszik ezt a hőmennyiséget és magukkal viszik a mérési folyamat során. A két érzékelő között így hőmérsékletkülönbség alakul ki, amely annál nagyobb, minél nagyobb a gázáram. Ezután már csak a térfogatáramot kell kiszámítani a hőmérséklet különbségéből.

A készülék nem tartalmaz mozgó alkatrészeket, ezért ezek az áramlásmérők rendkívül üzembiztosak, melyek áramlásmérő valamint áramlásszabályozó kivitelben is rendelkezésre állnak. A műszer továbbá kijelző nélküli, LCD kijelzős és összegzős verziókban is kaphatók. Minden típus 0-5VDC és 4-20mA kimenettel rendelkezik.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Küldhetünk neked 5 tippet a méréstechnikai eszközök karbantartásához? Ha ezeket követed, eszközeid még tovább szolgálnak téged hibátlanul! Iratkozz fel hírlevelünkre, és elküldjük neked az 5 tippet ajándékba!

Fel!